Att välja presenter


En uppgift jag undvikit och bävat inför är det här med att välja presenter till familjen. Men idag satte jag mig ner och gjorde det alla i min generation gör nuförtiden för att få inspiration, googla. Och det ganska självklara temat som dyker upp är mitt huvud är ju allt som är typiskt svenskt. Inspirationen är fortfarande ganska torr då det enda som skrivs ner på papper är;

Älg
Flagga
Köttbullar
Dalahäst
Knäckebröd

Och ja, man kan väl tänka sig vilken film jag får allt ifrån? Så det är egentligen inte från min egen inspiration utan helt enkelt från Stig Helmer och hans hårfjong. Börjar fundera på var kreativiteten tog vägen efter studenten. Men efter en tids googlande (tack gode gud för Larry Page och Sergey Brin som grundade sökmotorn, vars information jag just googlade) så hittade jag bra idéer för 6-åringen som innehåller både Pippi Långstrump och Bamse. Vad jag ska ge 9-åringen och mina värdföräldrar återstår att se. Jag kanske vaknar inatt och plötsligt blir upplyst. Vem vet?


Episod 2; Packlistan


Hanna tycker att det är dags för mig att börja skriva packlista.
Vilket får mig att komma att tänka på det underbara faktum,
att dvd-filmer knappt väger någonting!
Men borde antagligen ha någon typ av gräns...


Låt nedräkningen börja


Med 32 dagar kvar börjar förberedelserna ta fart och jag måste börja tänka på sådant som försäkring, resväskor och adapters. Den största julklappen, som inte ens fick plats under julgranen, innehöll den snyggaste resväska som jag någonsin fått äran att packa i. En adapter inhandlades på Kjell & Company där de även önskade mig en bra resa. Snart ska en mer regntålig vinterjacka provas ut då det, enligt geografi.nu, regnar i genomsnitt 270 dagar per år vilket förklarar landets smeknamn som "Den gröna ön" (det och det milda klimatet).
Mina tankar kring resan pendlar upp och ner då jag ena dagen är väldigt entusiastisk och bara vill iväg medans jag nästa dag känner lite tvivel och även en gnutta panik.
Men det är sant det min lillebror sa till mig idag.
- Men ett halvår är ju faktiskt inte så lång tid!


RSS 2.0